top of page

Onze activiteiten

Bij scouting Titus Brandsma doen wij veel verschillende activiteiten. Sommige hiervan regionale en landelijke activiteiten zoals JOTI of de RSW. Andere acties doen wij zelf organiseren zoal onze wafelverkoop. Daarnaast hebben wij twee momenten in ons jaarprogramma dat wij langere periode op kamp gaan, bijvoorbeeld zomerkamp.

Poolweekend

Elk jaar in januari gaan wij een weekend op winterbivak met de hele groep. We verblijven hierbij in een jeugdherberg, waar wij vrijdagavond aankomen en dan het weekend tegemoet gaan. De zaterdag staat de hike gepland en in de avond een leuke activiteit. Op zondagmorgen weer vroeg het bed uit om buiten te gaan ravotten. ’s Middags nog lekker soep eten met de hele groep en vervolgens wordt weer iedereen opgehaald om naar huis te gaan.

Zomerkamp

Ieder jaar hebben wij als afsluiting van het seizoen ons zomerkamp. Dit is waarschijnlijk de activiteit waarnaar iedereen het gehele jaar uit kijkt. Dit is ook onze grootse activiteit die wij als scouting volledig in eigen organisatie uitvoeren. Bij Titus Brandsma is het zo dat alle speltakken tegelijk op kamp gaan. Op deze manier is er veel contact tussen de verschillende leeftijdsgroepen.
Wij gaan een gehele week op zomerkamp en zoals het hoort is er natuurlijk ook ieder jaar weer een leuk thema!

ChillWell

ChillWell is een scoutingactiviteit voor de 14+ groepen uit de regio Maastricht en Mergelland. De activiteit begint op de zaterdagmorgen met een hike met onderweg verschillende posten en activiteiten. ‘S avonds kom je terug aan op het verblijf waar het tijd is om te eten en de rest van de avond is het gezellig chillen met de andere deelnemers. Zondag ochtend is het weer tijd om het kampement op te ruimen en richting huis te gaan. 

Voor meer info kijk op de website van ChilWell hier of bezoek hun facebook pagina hier

RSW

Vele scouts met de leeftijd van 11 tot 15 jaar doen jaarlijks mee aan de Regionale Scouting Wedstrijden, de RSW. De beste scoutinggroepen plaatsen zich voor de LSW en vertegenwoordigen daar hun scoutingregio, wij horen bij de regio Maastricht en Mergelland. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze hun eigen tent opzetten en een keuken pionieren, waarin ze zelf hun maaltijden doen bereiden. Daarnaast worden andere scoutingtechnieken zoals kaart- en kompastechnieken ook getest tijdens de hike.

Elk jaar wordt er een thema gekozen die de rode draad bepaalt van het weekend. De deelnemers krijgen hierbij een thuisopdracht die ze moeten voorbereiden voor het weekend, de uitvoering hiervan wordt op de zaterdagavond van het weekend gehouden voor bezoekers en de jury.

Uiteindelijk is de prijsuitreiking op zondagmiddag waarbij de winnaars bekend worden gemaakt die mogen gaan deelnemen aan de LSW om de regio te vertegenwoordigen. Voor meer informatie over de RSW kun je hun site bezoeken, je kunt ze ook op Facebook volgen.

LSW

De LSW staat voor Landelijke Scouting Wedstrijden, deze vindt elk jaar plaats tijdens het Pinksterweekeinde op Scoutcentrum Buitenzorg te Baarn. Jaarlijks doen hier zo’n 650 scouts aan mee, de winnaars van de Regionale Scouting Wedstrijden. Voor meer informatie over de RSW klik je op de link. Bij het halen van de eerste of tweede prijs bij RSW mag je door naar de LSW in Baarn om te strijden voor de titel ‘Beste Scouts van Nederland’. Tijdens het weekend worden de scouts getest op scoutingvaardigheden zoals kamperen, werken met GPS en samenwerking. Daarnaast komen ook theater-, sport-, en creatieve activiteiten aan bod. Voor meer informatie over de LSW kun je de site bezoeken of de Facebook

JOTI

JOTI staat voor Jamboree On The Internet en is een wereldwijd scoutingevenement waarbij scouts over de hele wereld contact met elkaar leggen via het internet.

In november 1996 besloot het World Scout Committee dat JOTI, door de groter wordende aanwezigheid van scouting op het internet, een officieel evenement van scouting werd en dat het in hetzelfde weekend als JOTA moest worden gehouden: het derde volle weekend van oktober.

Tijdens de JOTA-JOTI blijft iedereen in zijn eigen land, maar communiceren elk jaar honderdduizenden Scouts een weekend lang met elkaar via het internet.

Een JOTI kan niet zonder internet om contact met elkaar te krijgen. Zo kun je met elkaar contact leggen door met elkaar te chatten met IRC of natuurlijk gewoon via facebook en twitter.

Paaseieren verkoop

Ieder jaar verkopen wij heerlijk paaseieren, de paaseieren verkoop vindt meestal twee weken voor Pasen zelf plaats. De eieren worden verkocht door onze kinderen in de wijk Nazareth. Wij komen dan met de verse paaseieren direct aan de deur.

Wafelactie

Naast de paaseieren verkoop is de wafelactie een van de activiteiten die wij als scouting doen om wat extra geld te verdienen. De wafelactie  is het verkopen van lekkere wafels in de maand december. Dit doen wel zowel op ons gebouw als in de wijk Nazareth.

Een filmpje van ons stafteam hard aan het werk vind je op ook op ons Youtube kanaal!

Activiteiten: Programma's
bottom of page