Limonade uitdelen
Women Holding Hands
Lecture

Welpen

De welpen zijn 7-11 jaar oud en spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van Jungleboek. Samen met Mowgli en Shanti beleven ze allerlei avonturen in de jungle. De avonturen zijn beschreven in een aantal leuke verhalen, te vinden in het boek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspelletjes, oefenen met koken en doen creatieve programma's. Ook gaan de welpen één keer per jaar op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en veel leren.

Scouts

De opkomsten voor jeugdleden van elf tot vijftien jaar staan niet in het teken van een centraal thema zoals de welpen. In het spelaanbod wordt gewerkt met acht activiteitengebieden. Het werken met activiteitengebieden biedt veel ruimte om varen en het water te ontdekken en variatie aan te brengen in het programma. Elk activiteitengebied bestaat uit een verzameling van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen.

Networking
Women Holding Hands

Explorers

Explorers zijn tussen de 15 en 18 jaar oud. Explorers organiseren alles zelf: ze bedenken hun eigen programma en kunnen er ook voor kiezen om projecten te doen. Een project is een activiteit die langer duurt dan één opkomst en is dus een stuk omvangrijker als het gaat om de organisatie.

Roverscouts

In een Scoutinggroep zijn roverscouts georganiseerd in een stam. Het mooie aan het roverscout zijn is dat je zelf volledig verantwoordelijk bent voor het programma en dat er dus geen begeleiding meer is die activiteiten voor je programmeert. Je maakt je eigen programma, kiest als speltak je eigen bestuur en ervaart Scouting op de manier die jou aanspreekt! Een flinke stap verder: One step beyond!