Welpen insigne Natuur 2016

Voor de eerste bijeenkomst van het welpen insigne Natuur hebben we ervoor gekozen om de welpen wat te leren over bijen. Ruim een uur hebben de welpen aandachtig geluisterd en vragen mogen stellen over bijen. Bij de eerste vraag of ze weleens geprikt zijn geworden door een bij stak bijna elke welp zijn hand wel op. Ook bij de vraag wie bang is voor bijen stak bijna elke welp zijn hand in de lucht. Tijdens de bijeenkomst hebben we het gehad over bijen, hoe ze zich ontwikkelen van ei tot bij,welke taken ze vervullen in hun leven en hoe ze wonen.

Verschil met wespen

Daarnaast werd er verteld wat het verschil is tussen wespen en bijen. En waarom wespen sneller steken en bijen eigenlijk alleen maar steken als ze jou als een bedreiging voor hun volk zien. Hierna gaven de welpen aan dat ze toch niet meer zo bang waren voor bijen.

Daarna hebben de welpen mogen kijken naar spullen die een imker gebruikt. En naar de producten die bijen halen en maken om een goede woning te bouwen met een goed gevulde ijskast. Natuurlijk was het ook even tijd om te genieten van een lekkere kop warme thee met echte honing.

Meer foto’s vind je hier.

Meer weten over bijen? Kijk ook eens op de facebook van de bijensquad.

[powr-image-slider id=7c9b6fc8_1494369269544]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.