Uitpakken maar. (sinterklaas 2015)

28 november was het weer zover voor onze groep, de Sint en zijn pieten kwamen ons een bezoekje brengen. Begeleid door vliegende pepernoten kwam de Sint binnen. Nadat de goedheiligman plaats had genomen op zijn stoel was het afwachten of jouw naam werd geroepen om bij de Sint te komen. En ja hoor van de welpen tot de staf werden naar voor geroepen om te horen wat over hun stond geschreven in het grote boek van Sinterklaas.

Bij de Sint moesten ze hun verhaaltje doen en uiteraard een liedje zingen. Waarna ze beloond werden door piet met een handvol strooigoed. Toen klonk het “dag Sinterklaasje” en was het tijd voor de Sint en zijn pieten om te gaan.

Suprises

Vervolgens was het tijd om te dobbelen wie het eerste zijn/haar cadeautje mocht uitpakken. De kinderen zaten klaar met hun zelfgemaakte surprises, die ook dit jaar weer heel erg mooi waren. De minions, Olaf de sneeuwpop, robots, ze waren allemaal van de partij. Het magische nummer om te gooien was vijf en al snel zaten de eerste drie kinderen klaar om hun surprise uit te pakken. De hoeveelheid plakband en de overmaat aan pakpapier bewezen maar weer eens dat de kinderen zich met het maken van hun surprises niet ingehouden hebben.

Nadat iedereen z’n surprise had uitgepakt was het tijd om erachter te komen wat de sint voor ons had achtergelaten. De cadeautjes werden uitgedeeld om ze vervolgens allemaal tegelijk uit te pakken. Het bleek iets te zijn wat iedere scout altijd nodig heeft, maar niet altijd bij zich heeft. Een mooi notitieblokje met een pen. Nu iedereen uitgerust is met pen en papier, hoef je in ieder geval niet bang te zijn om volgend jaar bij de sint te worden geroepen omdat je geen schrijfmateriaal had meegenomen naar een activiteit.

Tot slot werden het stafteam en de plusscouts verrast door het bestuur met een lekkere chocoladeletter. Het resultaat van de middag waren 3 zakken vuilnis, een volle papierbak en een heleboel blije kinderen. We kijken nu al uit naar de mooie creaties van volgend jaar!

Bekijk meer foto’s!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.