Plusscouts

Dit is iedereen die 18 jaar of ouder is en graag een steentje wil bijdragen aan het vrijwilligerswerk van Scouting Titus Brandsma. Het kan zijn dat men al ervaring heeft met vrijwilligerswerk of dat men al lid is geweest van scouting. Dit is echter allebei zeker geen voorwaarde. In de huidige structuur van Scouting is voor iedereen wel een rol weggelegd.

Een plusscouts is niet wekelijks verbonden aan de groep. Hij of zij draait dus ook niet mee in de normale activiteiten. Wel kan de plusscout worden gevraagd om mee te komen helpen als ondersteuning bij verschillende activiteiten.

Uiteraard hoeft de plusscouts niet aan iedere activiteit mee te doen waar voor hij/zij gevraagd wordt. Bij de scouting is het van belang dat iedere plusscout zijn of haar sterktes kan benutten. Dit kan dus betekenen dat de plusscout bij geen elke activiteit fysiek komt helpen, maar wel op andere manier de scouting doet ondersteunen.

Bovenstaande kan zich dus uiten op allerlei verschillende manieren bijvoorbeeld aan het uithelpen tijdens vast terugkerende scoutingactiviteiten, ondersteuning bij het onderhoud van het gebouw, contacten bij lokale of landelijke partijen, het regelen van vervoer zomerkamp, enzovoorts.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jim van der Weijden, verantwoordelijke van de plusscouts via jim@titusbrandsmamaastricht.nl