JOTI 2017

Het is weer oktober en tijd voor onze jaarlijke JOTI activiteit! Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar via internet, voor meer informatie over JOTI klik hier. De Explorers en stafleden beginnen al op vrijdagavond met een programma georganiseerd door scouting Limburg. Dit programma bestaat altijd uit een binnen- en buitenteam. Dit jaar mocht het buitenteam op pad met de trein! Het binnenteam moest binnen een bepaalde tijd crypto’s oplossen en zo het buitenteam coördinaten geven waar zij met de trein heen moesten gaan om daar weer opdrachten uit te voeren. Dit jaar zijn wij als 44e geëindigd van de 80 deelnemende groepen. 

Be Magnetic!

Het thema was dit jaar Be Magnetic! Rondom dit thema hebben we allerlei spelletjes bedacht en gemaakt om te doen. Denk daarbij aan een magnetisch parcours waarbij de één de route ziet en de ander probeert naar de finish te komen met aanwijzingen van degene die het ziet. Verder was er ook magnetisch tekenen en ‘wie krijgt de meeste boutjes aan een magneet’. Om een beter beeld te krijgen van alle spelletjes kun je een kijkje nemen tussen onze foto’s!

Natuurlijk was er ook genoeg tijd om te chatten via het mIRC programma van JOTI en het wel bekende spelletje PimPamPet te spelen met andere scouts. De Scouts hebben op zaterdag ook de hike gelopen en de Explorers zijn gaan picknicken en rodelen! Bekijk de foto’s voor meer!