RSW

Vele scouts met de leeftijd van 11 tot 15 jaar doen jaarlijks mee aan de Regionale Scouting Wedstrijden, de RSW. De beste scoutinggroepen plaatsen zich voor de LSW en vertegenwoordigen daar hun scoutingregio, wij horen bij de regio Maastricht en Mergelland. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze hun eigen tent opzetten en een keuken pionieren, waarin ze zelf hun maaltijden doen bereiden. Daarnaast worden andere scoutingtechnieken zoals kaart- en kompastechnieken ook getest tijdens de hike.

Elk jaar wordt er een thema gekozen die de rode draad bepaalt van het weekend. De deelnemers krijgen hierbij een thuisopdracht die ze moeten voorbereiden voor het weekend, de uitvoering hiervan wordt op de zaterdagavond van het weekend gehouden voor bezoekers en de jury.

Uiteindelijk is de prijsuitreiking op zondagmiddag waarbij de winnaars bekend worden gemaakt die mogen gaan deelnemen aan de LSW om de regio te vertegenwoordigen. Voor meer informatie over de RSW kun je hun site bezoeken, je kunt ze ook op Facebook volgen.